Kletersteeg in de Media

 Pinbrood

Waarmee Wilfried de halve finale van 'Het Beste product van Nederland' heeft bereikt... Nu nog steeds in onze winkels!

Wilfried op TV in 'Stilte van de nacht' 2016

Elstedentocht van '85 op scherm in 2015

Oude tijden herleven zaterdag 21 februari in een tent bij Bakkerij Van de Kletersteeg in Hooglanderveen. Daar vertoont de bakkerij, samen met enkele partners, van 5.00 tot 18.00 uur het ‘live’ verslag van de Elfstedentocht van 1985. ‘De tocht der tochten’, die die dag op de kop af dertig jaar geleden werd verreden, wordt die dag nogmaals uitgezonden.

Voor vroege vogels verzorgt Van de Kletersteeg en de mede-initiatiefnemers een gratis ontbijt. Aan lange tafels kunnen bezoekers die tussen 5.00 en 8.00 uur naar de start en de eerste kilometers van de Elfstedentocht komen kijken, genieten van onder andere verse broodjes met beleg en koffie.

Koek en zopie

Minder vroege vogels of vroege vogels die blijven kijken, kunnen in de tent terecht voor koek en zopie zoals erwtensoep, warme chocolademelk en Fries suikerbrood. Voor mensen die gekleed als Elfstedenrijder komen – dus op schaatsen en met een muts, een schaatsbril, een sjaal en natuurlijk kranten in de jas, hebben de organisatoren van de ‘live’ vertoning een verrassing in petto. Men kan meteen van de gelegenheid gebruikmaken om de schaatsen vakkundig te laten slijpen, al lijkt het erop dat er deze winter moet worden uitgeweken naar een binnenbaan of een ijsbaan in een kouder buitenland.

Skatetocht

 

Sportievelingen kunnen om 7.00 uur gezamenlijk of daarna individueel of in groepjes deelnemen aan een skatetocht vanuit Achterveld naar Hooglanderveen. Informatie daarover is verkrijgbaar bij Mijnten Schaats- & Skeelersport, dat ook het slijpen van de (echte) schaatsen verzorgt.

eerlijk beter 2015

nb de eerlijk-beter-site is momenteel gesloten voor bestellingen

Van de Kletersteeg bundelt online krachten met andere versspecialisten

Wilfried van de Kletersteeg heeft in een webshop de krachten gebundeld met collega-versspecialisten in Amersfoort en omgeving. De bakkerij uit Hooglanderveen biedt net als een slager, een groenteman, een visspecialist en een maaltijdspecialist producten aan via de online verswinkel Eerlijk Beter.

‘De ambachtelijke kwaliteit van de lokale versspecialist met het gemak van de supermarkt’, zo presenteert Eerlijk Beter zich op de eigen website. ‘Onze producten zijn puur, vers en ambachtelijk bereid, online te bestellen, af te halen bij het dichtstbijzijnde FreshPoint of thuisbezorgd en niet duurder dan in de winkel.’ Klanten kunnen op Eerlijkbeter.nl een winkelmandje vullen met producten van de vijf versspecialisten – waaronder Bakkerij Van de Kletersteeg – en afrekenen via iDeal. Vervolgens kunnen zij hun boodschappen afhalen bij een Eerlijk Beter FreshPoint, waar de producten klaarstaan in een FreshBox. Deze gekoelde kluis gaat open, wanneer de klant zijn of haar unieke QR-code scant. Dit FreshPoint is geopend van maandag tot en met zaterdag in drie tijdvakken (van 8.30 tot 14.00 uur, van 14.30 tot 19.30 uur en 20.00 tot 22.30 uur). Bij bestellingen tot €25 betaalt de klant €2,95 servicekosten. Dit bedrag wordt bij bestellingen boven €25 niet in rekening gebracht. Voor een bedrag van €4,95 kan de klant de bestelling ook binnen de gemeentegrenzen van Amersfoort, Nijkerk, Leusden, Hoevelaken en Bunschoten-Spakenburg laten thuisbezorgen. Thuisbezorging geschiedt tussen 17.00 en 19.00 uur. Zowel voor afhalen als thuisbezorging kan tot twee weken van tevoren een bestelling worden geplaatst.

Eerste publicatie door Bakkerswereld op 27 feb 2015

promo filmpje eerlijk beter

ludieke actie 2012

Met een knipoog naar de kabinetsplannen over de zorgpremie zijn in de bakkerswinkels van Bakkerij van de Kletersteeg in Hooglanderveen en Amersfoort volgende week de broodprijzen inkomensafhankelijk.

Voor een heel wit, bruin of volkorenbrood betaalt iemand met een laag inkomen 1,50 euro, iemand met een modaal inkomen 2 euro en personen met een bovenmodaal inkomen 4,50 euro. Voor een heel meergranenbrood betaalt bovenmodaal 6 euro, Jan Modaal 2,80 euro en de minima betalen 2 euro. De klant geeft in de winkel zelf aan tot welke inkomensgroep hij behoort. 

Bakker Wilfried van Bakkerij van de Kletersteeg is op het idee gekomen naar aanleiding van de zorgpremie die inkomensafhankelijk wordt gesteld door het Kabinet Rutte II. ‘Door hetzelfde principe te hanteren als de overheid dat gaat doen met de zorgpremie, worden onze ambachtelijke broodspecialiteiten ook inkomensafhankelijk.’ Wilfried gaat er van uit dat iedereen zegt een laag inkomen te hebben. ‘Wij hebben voor volgende week alle prijzen al op de laagste gezet. Dat is het ludieke van de actie. Maar wie zegt dat ie veel verdient betaalt de hoogste prijs.’ Hij gaat er van uit dat niemand dat doet.

 

Eerste publicatie door Edwin Rensen op 7 nov 2012

de bakker naar het meander ziekenhuis in 2012

Bakker Wilfried beloont ziekenhuis met mega taart

Nieuws 0

Wilfried van Bakkerij van de Kletersteeg heeft een megaslagroomtaart aangeboden aan Ziekenhuis Meander Amersfoort.

Aanleiding is de eerste prijs in de ziekenhuis top 100 van het AD.

De taart is als dank voor de inzet van de bewakers van de gezondheid van de stad, zo laat Wilfried weten. De bakkers van Van de Kletersteeg maakten een taart van een halve vierkante meter.

 

Eerste publicatie door Peter de Weerd op 3 okt 2012

Laatste update: 2 feb 2016 

Oliebollen drive-inn 2011, 2012 en 2013

Bakkerij Van de Kletersteeg introduceert oliebollen drive-in

21 december 2011 |

Bakkerij Van de Kletersteeg uit Hooglanderveen heeft een primeur: de bakker start op Oudejaarsdag een heuse Oliebollen Drive-in in Amersfoort. De klant rijdt met de auto langs het speciale loket op de parkeerplaats bij Chauffeurscafé De Tweede Steeg. De warme bakkers van Team Kletersteeg uit Hooglanderveen zorgen ervoor dat daar tussen 08.00 en 16.00 uur de allerlekkerste verse oliebollen, appelflappen en appelbeignets kunt halen.

“Iedereen weet inmiddels dat Bakkerij van de Kletersteeg ieder jaar de lekkerste oliebollen en appelbeignets van de regio bakt, maar niemand staat er graag lang voor in de rij”, weet Wilfried van de Kletersteeg, eigenaar van Bakkerij Van de Kletersteeg. “Bij het lokale hamburgerrestaurant kwam ik daarom op het idee om een speciale oliebollen drive-in te introduceren.”

Mensen die toch liever in een van de bakkerswinkels in Hooglanderveen of Vathorst hun oliebollen of appelbeignets willen kopen blijven daar natuurlijk ook gewoon welkom. Ook daar zijn ze de hele dag door vers te verkrijgen. 

85 jarig bestaan, gevierd met groot ontbijt in 2011

Bakken met liefde: borstplaat

Bakken met liefde: speculaas

Bakken met liefde: kerststol speciaal

bakken met liefde: oliebollen